Electrum github, Majdnem egymillió dollárnyi bitcoint lopott egy adathalász


nyereséges bináris opciós mutató stratégia

Megosztom bitcoint, vagyis csaknem ötmilliárd forintnak megfelelő kriptopénzt bukott el az a felhasználó, aki bedőlt egy már régóta ismert adathalász támadásnak. Az áldozat az egyik közkedvelt és óta működő bitcoin tárcával, az Electrummal electrum github volna hozzáférni a coinjaihoz, a programot azonban nem a hivatalos webhelyről, hanem a Githubról, egy nyílt forráskódú programokat gyűjtő fejlesztői oldalról töltötte le magának.

Mint kiderültéppen azt a változatot sikerült telepítenie, amit még végén megbuherált egy hacker.

lehetőségek ahol kezdje

A támadó egy electrum github kiskaput épített a programba, ami a tárca elindítása után egy felbukkanó ablakban figyelmeztet arra, hogy az alkalmazás elavult és fel is ajánlja, hogy frissíti azt, aki azonban ezt elfogadja, az gyakorlatilag azzal a gombnyomással már saját maga utalja át a coinjait electrum github hacker számlájára.

Az Electrum hivatalos oldalának fejlécében már másfél éve megtalálható az a figyelmeztetés, ami felhívja a figyelmet erre a veszélyre és emlékeztet arra, hogy a szoftvert csak és kizárólag innen szabad letölteni.

A pórul járt felhasználó megosztotta annak a tárcának a címét is, ahová az ellopott coinjai kerültek, amit a közösségi oldalakon közzétett üzenetek szerint azóta már több tőzsde, köztük a Binance is feketelistára tett.

kereskedelem trendben

A Ft környékén elérhető alapmodellek már mindent tudnak, amire egy hétköznapi felhasználónak szüksége lehet és kialakításuk révén teszik lehetetlenné, hogy mások a fentihez hasonló piszkos trükkökkel férhessenek hozzá a kriptovalutáinkhoz.