Opciós fedezet, Zéró költségű opció -Treasury Szolgáltatások | MKB Bank


Kérjen visszahívást!

opciós fedezet hogyan lehet jóslatot tenni a bináris opciókról

Részletek Lejáratkor az árfolyamok függvényében érvényesíthetőek az opciók, melynek végeredményeként az ügyfél által elérhető árfolyam az üzletkötéskor meghatározott két kötési árfolyam között helyezkedik majd el. Vételi zéró költségű opció Vételi zéró költségű opciós fedezet ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni deviza-kifizetéseinek árfolyamát szeretné fedezni. Vásárol egy vételi opciót egy adott kötési árfolyamon deviza vételi jogot szerez és egyben elad egy eladási opciót egy alacsonyabb kötési árfolyamon deviza vételi kötelezettséget vállal.

opciós fedezet hogyan lehet alapot létrehozni és pénzt keresni

A kapott és a fizetett prémium összege opciós fedezet. Lejáratkor, a konverzió a két kötési árfolyam által meghatározott sávon belül történik meg, mivel ha a sáv fölött van az árfolyam az ügyfél él vételi jogával egy alacsonyabb árfolyamon, ha a sáv alatt, akkor pedig köteles lesz devizát venni az eladási opció kötési árfolyamán.

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem opciós fedezet lehívásra és az ügyfél a piacon vásárolja meg a szükséges devizát.

Eladási zéró költségű opció Ezen ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni devizabevételeinek árfolyamát szeretné biztosítani. Vásárol egy eladási opciót egy adott kötési árfolyamon deviza eladási jogot szerez és egyben elad egy vételi opciót egy magasabb kötési árfolyamon deviza eladási kötelezettséget vállal.

Lejáratkor, amennyiben a piaci árfolyam a két kötési árfolyam által meghatározott opciós fedezet alatt van, az ügyfél él eladási jogával a sáv alsó árfolyamán, ha pedig a piaci ár a sáv fölött akkor pedig köteles opciós fedezet devizát eladni a felső árfolyamon.

opciós fedezet otthoni munka turinban

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon értékesíti a devizát. Mi a zéró költségű opció kockázata? Az ügyfél a kedvező irányú árfolyam elmozdulásból csak korlátozottan részesedhet.

Váltó Bill of exchange Egy fizetési ígérvény általános megnevezése. Változó kamatozású kötvény FRN, Floating-rate note Kötvény, melynek kamatozása valamilyen rövid lejáratú kamatláb változásának függvénye.

A termékkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén kérjük keresse vállalati referensét! Kapcsolódó anyagok.

opciós fedezet forex square tampere